Sotilaskoti ja sen merkitys Habbossa

Sotilaskoti on ollut aina mielenkiintoinen ”keksintö” tuoda habboon, mutta vielä enemmän minua kiinnostaa sen todellinen merkitys. Kun itse olin vielä aliupseerina Suomen Armeijassa, näin vasta tuolloin ensimmäistä kertaa Sotilaskodin johon kaikki ryntäsi rakettina heti, kun Tuomela oli silloisestä ”kädestään” laskenut teleportin siviilipuolelle. Tuolloin vanhan ja legendaarisen Sotilaskodin omisti VlLLE.VALO minkä jälkeen Sotilaskoteja on ollut enemmän ja vähemmän käytössä niin Suomen Armeijalla, kuin muillakin habbon jengeillä.

Sotilaskotia voidaan sanoa ehkä illan ajanvieton ”rauhalliseksi hetkeksi” ja se aukesi yleensä 19 – 21 maissa, riippuen aina komentajasta ja hänen linjauksistaan. Myös ajankohta kevät, kesä, syksy, talvi – onko koulua, kesälomaa, viikonloppu jne. vaikutti paljon asiaa. Joskus sotilaskodit avattiin vain viikonloppuisin, joskus jokaisena päivänä. Sotilaskodissa on yleensä ollut erittäin riehakas, mutta osittain vapaa ja rauhallinen tunnelma. Sotilaskodissa ei tarvinnut minun aikanani koskaan puhutella ketään, eikä Suomen Armeijan tiukkoja sääntöjä noudattaa niin kirjaimellisesti. Toki, tämä ei koskaan tarkoittanut, että hyvän maun rajoja piti lähteä purkamaan: Silloin aika nopeasti löysi itsensä etusivulta ;). Sotilaskoti oli ja varmasti myös on nykyäänkin se paikka, missä kommentit vaihtuvat niin armeijan sisällä kuin ns. ”siviilien” sekä liittolaisten ja muiden armeijoiden henkilöstön kesken.

Sotilaskoti tarjosi myös entisaikaan paljon erilaisia ajanviihdettä ja pelejä, etenkin valon sotilaskodissa toimi aikanaan legendaarinen pullonpyöritys sekä noppapeli, missä uhkapelurit saivat vaihdella voitettua ja hävittyä tavaraansa toisilleen tai muuten vain pelatessa. Suurinosa kuitenkin tyytyi idlaamaan ja vaihtamaan muutamia sanoja joka 10 minuutti, ettei hahmo lennä pihalle. Tänä aikana kun pystyi mukavasti hoitaa omia tarpeitaan IRL tai muita asioita internetissä, huolia ei siis ollut kyseisenä aikana.

Tässä muutama kuva Sotilaskotien tunnelmasta ”kun minä olin vasta poikanen”. Jos johonkin aikaan pitäisi voida palata, niin tässä on yksi sellainen hetki, mikä pistää vieläkin hymyä suun pieliin. Klikkaamalla kuvia, saat kuvat suuremmiksi!

Nykyisellään, Suomen Armeijalta ei löydy sotilaskotia, koska luokittelin sen aikoinaan jo unohtuneeksi ideaksi, eikä sitä käytetty enään lainkaan aktiivisesti. Everstiluutnantti Kultsigai2 on kuitenkin päättänyt luoda uudestaan kyselyn sotilaskodista, äänestykseen pääsee tästä: http://armeija.foorumi.eu/viewtopic.php?f=37&t=942 – Käy siis vaikuttamassa oma mielipiteesi, pitäisikö Sotilaskodin palata Suomen Armeijaan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin
Gangsta16

Suomen Armeijan Kenraali & Komentaja,
Gangsta16

Kategoria(t): Etusivu Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Sotilaskoti ja sen merkitys Habbossa

  1. Riksaotus2 sanoo:

    Heh, muistan hyvin tuon Valon sotilaskodin kun joskus siviilinä sielä tuli käytyä 🙂
    Good times.

  2. Pajulintu sanoo:

    Aina välillä tulee ikävöityä sotilaskotia, vaikkei siel aina nii ruusuisen hauskaa ollut. Olihan tuolla Valonkin sotilaskodissas sääntöjä, mutta ne ei häirinneet rentoa oleskelua juurikaan. Ehkä se joskus tulee takaisin SA:han.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *